Task 2. Fill in the blanks with the words. 1 points. 15 min.
Task 2. Fill in the blanks with the words. 1 points. 15 min. there, are, table, is, measurements, groceries, measured, a, gallon, sweets, weighs, pears Weights and Measures English weights and measures are very difficult to___(1) foreigner. For general use the smallest weight is 1 ounce (written oz), and there___(2) 16 ounces in a pound (written lb). The English buy___ (3), tobacco and sometimes cigarettes by the ounce while most___ (4) or fruit, such as apples, ___ (5), strawberries, by the pound, half-pound or quarter-pound. Fourteen pounds___(6) 1 stone. The English always give people's weight in stones and pounds. For example, a man___(7) 11 stones 9 lbs (not 163 lbs). 112 lbs make up 1 hundredweight (written cwt) and___(8) are 20 hundredweights in a ton. Liquids are___(9) in pints, quarts and gallons. There are 2 pints in a quart and 4 quarts in a___(10). Finally, for length the principal___ (11) are inches, feet, yards and miles. The easiest way to remember them, perhaps, is a little ___ (12) like this:
Task 3. Guess the riddle 1 points. 15 min. 1. It is meat from a pig. The meat is salted and sometimes smoked. 2. The thick part of the milk that you can whip to put on cakes. 3. It is meat from a pig. 4. It is a kind of food which is used to sweeten other food and drinks. 5. It is sliced bread made brown and crisp by heating. 6. It is a finely cut meat mixture put into a skin. 7. It is a floury mixture that can be cooked to make pastry or bread.
Task 4. translate the recipe “Cheese Soup” into Russian 1 points. 15 min - 2 tablespoons butter - 1 onion, finely chopped - 2 tablespoons flour - ¾ cup chicken broth - 4 cups milk, scalded - ¾ pound finely grated sharp Cheddar cheese - 1/8 teaspoon dry mustard - ½ teaspoon celery salt - ½ teaspoon Worcestershire sauce - 1/8 teaspoon freshly ground black pepper
1) Melt the butter in a heavy saucepan and sauté the onion in it until tender. Sprinkle the flour over all and cook two minutes. 2) Gradually stir in the broth and milk. Bring to a boil. 3) Add the cheese, mustard, celery salt, Worcestershire and pepper and stir until cheese is melted. Remove from the heat and serve immediately. Yield: six servings _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Task 5. Do the test. 0. 5 point, 15 min. 1. … you thirsty? a) are b) is c) do 2. He … work on Sundays. a) isn’t b) doesn’t c) don’t 3. We … meat in the morning. a) buy b) bought c) are buying 4. Will you take a seat … that table? a) at b) by c) on 5. What can you recommend … coffee? a) to b) for c) with Task 6. Translate into English. 0. 5 point, 15 min. - Добрый день, мадам. - Этот столик Вас устроит? - Садитесь, пожалуйста. - Я могу порекомендовать Вам паровые биточки с пюре. - Хорошо, мадам. - Одну минуточку, я принесу Вам бутылку минеральной воды. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Вывод по практической работе I can speak about…__________________________________________________ I learned that…______________________________________________________ I’d like to learn more about…__________________________________________
Преподаватель Кикавская Л. П. , А. А Колосова Практическая работа №22-23 Тема. Изучение оформления праздничного стола Цель: Формирование навыков коммуникативной деятельности на профессиональные темы. Вовлечь в активную и практическую деятельность. Способствовать формированию ОК и ПК. Обучающиеся должны овладеть: ОК 1. Понимать сущность и социальную значимость своей будущей профессии, проявлять к ней устойчивый интерес. ПК 1. 4. Участвовать в оценке эффективности деятельности организации общественного питания. ПК2. 2 Управлять работой официантов, барменов, сомелье и других работников по обслуживанию потребителей. ПК 4. 3. Проводить контроль качества услуг общественного питания. уметь: общаться устно на иностранном языке на профессиональные и повседневные темы; знать: Грамматический минимум, необходимый для чтения и перевода (со словарем) иностранных текстов профессиональной направленности
Информационное обеспечение: рабочая тетрадь для выполнения практических работ, англо-русский словарь И. Р. Гальперина Материально-техническое оснащение рабочего места обучающегося: компьютер, плазменная панель Ход работы Task 1. Read, translate and remember. 1 points. 25 min. Let the party begin! Аксессуары для вечеринки на английском. ✓ Party supplies – товары для вечеринки ✓ Party favors – маленький сувенир, который дается в подарок гостю за то, что он пришел на вечеринку ✓ Banner (чаще всего Birthday banner) – растяжка/баннер на которой написано ”Happy Birthday”, или любая другая фраза, символизирующая смысл вечеринки ✓ Balloon – воздушный шарик ✓ Card – открытка. Правда, тут не все так просто. Может быть три варианта открыток: ✓ Candle – свечка ✓ Gift wrap/wrapping paper – упаковочная бумага ✓ Party hat – праздничный колпак ✓ Blowout – гудок/свистулька/дуделка ✓ Table decoration – украшение на стол, подходящее к тематике праздника
Последнее наименование нашей подборки не относиться конкретно к аксессуарам для вечеринки, но без этого слова может и не получиться самого праздника · Invitation [инвитэйшн] – приглашение; · Guests [гэстс] – гости; · Dress-code [дрэс код] – стиль одежды на вечеринке; · Theme party [тим пати] – тематическая вечеринка; · Event [ивэнт] – мероприятие; · Entertain [ энтэтэин] – развлекать гостей · Gift [гифт] – подарок. Если разделить вечеринки по видам, то можно выделить основные из них: · Birthday party [бёздэй пати] – вечеринка на день рождения; · Jubilee [джюбили] – юбилей; · Drink-up [дринк ап] – посиделки в кафе и барах; · Wedding party [вэдин пати] – свадебная вечеринка; · Office party [офис пати] – вечеринка для сотрудников фирмы; · Barbecue party [ба(р)бэкю пати] – вечеринка у мангала; · Christmas party [крисмас пати] – вечеринка на Рождество; · Graduation party [грэдюэйшн пати] – выпускной бал.
Воспользуйтесь поиском по сайту: ©2015 - 2024 megalektsii.ru Все авторские права принадлежат авторам лекционных материалов. Обратная связь с нами...
|