Главная | Обратная связь | Поможем написать вашу работу!
МегаЛекции

Преподаватель:   Кикавская Л.П., А.А. Колосова




Преподаватель:                      Кикавская Л. П., А. А. Колосова

 

 


ПРАКТИЧЕСКОЕЗАНЯТИЕ № 31

Тема: Изучение бланка принятия заказа и правила подачи блюд

Цель: Формирование умений пересказа и перевода текстов профессиональной направленности для достижения порогового уровня владения английским языком, позволяющим общаться в устной и письменной формах; изучение новой лексики для успешной социализации и самореализации межкультурного общения в современном поликультурном мире;

Обучающиеся должны овладеть:

ОК 1. Понимать сущность и социальную значимость своей будущей профессии, проявлять к ней устойчивый интерес.

ПК 2. 4. Осуществлять информационное обеспечение процесса обслуживания в организациях общественного питания.

уметь: самостоятельно совершенствовать устную и письменную речь, пополнять словарный запас;

 знать: Лексический (1200-1400 лексических единиц) минимум, необходимый для чтения и перевода (со словарем) иностранных текстов профессиональной направленности

Информационное обеспечение: рабочая тетрадь для выполнения практических работ, англо-русский словарь Мюллер В. К.

Материально-техническое оснащение: компьютер, плазменная панель

Ход работы

TASK 1 Read and translate the text (30 min, 1 point)

A DAY IN THE LIFE OF " MORRIS"

The service staff

The waiters who work in the dining room create the atmosphere that determines restaurant’s popularity, so their work is important to the success of the restaurant.

The headwaiter (maitre d’hotel), Victor, and the barman, Bob, come to the restaurant before it opens. Victor is a skilled head- waiter. He has many years of experience in this and other restaurants. The main part of his job is to control and coordinate the work of the staff in the dining room. He also greets the guests when they arrive and shows them to their tables.

Bob, the barman, is very experienced in wines and cocktails. He knows a lot of recipes of cocktails and strong drinks.

The waiters in the dining room come half an hour before the opening. First they wash their hands and change into their uniforms. Then they set the tables before the guests arrive.

The three waiters serve several table covers. Their job is to take the order and to serve the meal to their guests.

One of the waiters, Nancy, is very capable and experienced and can help Victor if necessary.

The second waiter, Laura, is new to the job, but she has already worked in other restaurants.

The third waiter, Nick, wants to earn some money and travel to Europe to get experience in some of the hotel restaurants in European cities. He wants to become a headwaiter and a restaurant manager one day. He makes his work well and he likes to work with people.

The kitchen staff

The kitchen staff begin their day at three o’clock in the afternoon. The second chef, David, is a very good cook and he is able to make Anna’s work when she is away. David does his work with the help of his apprentice Jim. He makes pâ té s, ice cream and desserts. David also prepares meat dishes for the main course and then Anna cooks them.

Jim, the apprentice, works two months already, and has learned a lot of things in a short time. Jim thinks that a chef’s job is rather difficult. He is sometimes so tired in the evening that at home he can do nothing but fall into bed. But this work is interesting for him. He cleans, cuts and prepares the vegetables and makes fruit salads. He learns to make garnishes and decorations on the dishes. He is happy because David fully trusts him. Today he will make the hors d’oeuvres, some of the entrees, main course and dessert dishes.

Mary is the kitchen hand. She works in the kitchen. She must keep the kitchen clean. She helps to slice mushrooms, peel potatoes and wash the dishes. Mary’s role is very important at the restaurant. The kitchen is always clean.

TASK 2 Learn by heart new words and phrases (20 min, 1 point).

atmosphere ['æ tmasfia] атмосфера

to determine [di'ta: min] определять

popularity [, popju'læ riti| популярность

success [sak'ses] успех

headwaiter (maitrc d’hotel) ['metr, dou'tel] старшийофициант (метрдотель)

barman ['bcnman] бармен

skilled [skild] квалифицированный, опытный

experience [iks'piarians] опыт

main [mem] главный

part [pad] часть

job [clpb] работа

to control [kan'traul] управлять

to coordinate [kou'o: dineit] координировать

to arrive [a'raiv] прибывать, приходить, приезжать

half an hour ['ha: f эп'аиэ] полчаса

recipe [resipi] рецепт

strong drinks крепкие напитки

to change зд. переодеваться

capable ['keipabl] способный

to earn [a: n] зарабатывать

apprentice [a'prentis] ученик

pâ té ['pæ tei] паштет

to fall падать

to cut резать, рубить

garnish ['garni/] гарнир

decoration ^deka'reifan] украшение

fully trusts полностью доверяет

hors d’oeuvre [o: 'da: vr] закуска

entree ['ontrei] горячая закуска

dessert [di'zoit] десерт

kitchen hand кухонный рабочий

to slice ['slais] нарезать ломтиками

mushroom ['mx/rum] гриб

to peel [pi: l] чистить, снимать кожуру

TASK 3. Answer the questions (20 min, 1 point).

1. What are the duties of the headwaiter?

2. What are the duties of the waiters?

3. How many waiters are there in the dining room?

4. What are the names of the waiters at “Morris” restaurant?

5. When does the kitchen staff begin their work?

6. What does the second chef do in the kitchen?

7. What does the apprentice do in the kitchen?

8. What are the duties of a kitchen hand?

TASK 3. Translate from Russian into English (20 min, 1 point)

1. Официанты создают атмосферу, которая определяет популярность ресторана.

2. Работа официанта важна для успеха ресторана.

3. Метрдотель приветствует гостей, когда они приходят, и проводит их к столикам.

4. Метрдотель управляет работой персонала в зале.

5. Бармен знает много рецептов коктейлей и напитков.

6. Официанты переодеваются в свою форменную одежду.

7. Официанты накрывают столы прежде, чем приходят гости.

8. Официанты обслуживают несколько столов. Они берут заказы и подают еду гостям.

9. Ученик на кухне чистит, нарезает и готовит овощи и делает фруктовые салаты. Он учится делать гарниры и украшения на блюдах.

10. Сегодня он будет делать закуски, мясные и десертные блюда.

11. Кухонный рабочий чистит картофель и моет посуду.

 

 

 

     

Вывод по практической работе:

 

I can speak about... ________________________________________________

I learned that... ___________________________________________________

I`d like to learn more about... ________________________________________

 

Поделиться:





Воспользуйтесь поиском по сайту:



©2015 - 2024 megalektsii.ru Все авторские права принадлежат авторам лекционных материалов. Обратная связь с нами...